BETONOVÝ BAZÉNEK NAHRADÍ PLOCHA S VODNÍMI PRVKY

02_foto_bazenek.JPG

Zastupitelstvo včera (25. ledna 2018) na druhý pokus zvládlo další krok k zajištění nové úpravy prostoru betonového “bazénku” na sídlišti U Nádraží. Schváleno je zpracování projektové dokumentace včetně vstupní části do sídliště od obchodu Billa. Ta má ale být finálně realizována v druhé etapě.

V říjnu loňského roku zastupitelé zadání projektové dokumentace k uvedenému záměru neschválili. Rozhodujícím důvodem k odmítavému stanovisku bylo velké množství připravovaných staveb a probíhající přeměna bývalého sirotčince ve Skálově ulici na druhou budovu městského úřadu, na kterou by město nemělo dost peněz bez přijetí úvěru. Schválen v té době nebyl ani střednědobý výhled investičních priorit do roku 2020, jehož součástí je odstranění bazénku a jeho nahrazení jinou dominantou. Tou se má stát plocha s vodními prvky a novou okolní úpravou.

“Střednědobý výhled rozpočtu města byl schválen v prosinci 2017. Je patrné, že lze uvedenou stavbu postupně realizovat,” uvádí starosta Tomáš Hocke ve zdůvodnění návrhu pro turnovské zastupitele a připomíná novou možnost finanční podpory: “Nově se na státním fondu rozvoje bydlení v červenci 2018 otevírá výzva zaměřená na regeneraci veřejného prostoru a revitalizaci sídlišť ve výši 50% nákladů do  6 milionů korun.”

Dokument obsahuje také částečné zmenšení původně navržených upravených ploch a zastřešení maximálních nákladů na 6,5 milionu včetně DPH při předpokládaném rozdělení: bazének 2,5 milionu a plocha před Billou 4 miliony korun. Nově předložený návrh byl včera schválen plným počtem 24 hlasů přítomných zastupitelů.                                                                

(pm)      










Zprávy Turnovska

NEBEZPEČNÉ SKÁLY V DOLÁNKÁCH

TURNOVŠTÍ HASIČI U STROMU SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ

KNIHOVNA NA VLAKOVÉM NÁDRAŽÍ? PODLE OHLASŮ VEŘEJNOSTI DOBRÝ NÁPAD!

NA VÁNOČNÍ TRHY NÁDOBÍČKO S SEBOU